OJ DRUGOVI JE L’ VAM ŽAO, RASTANAK SE PRIMAKAO!

MIRZA HASANEFENDIĆ

SJETNA PJESMA RASTANKA!

OJ DRUGOVI JE L’ VAM ŽAO,

RASTANAK NAS ”DOTAKAO”!

RASTANAK MI NIJE MIO,

SARAJEVSKI VIRTUELNI ŽIVOT U NJEMU JE BIO!

NEKADA SE U SARAJEVU ŽIVOT PROVODIO,

DANAS NA DOVLA U SJEĆANJU NASTAVIO!

IZ SARAJEVSKOG SJEĆANJA SADA,

JOŠ JEDAN BISER GRUMEN ISPADA!

A ”ONOG”  SARAJEVA NEMA VIŠE,

I SVE MANJE IMA KO O NJEMU DA PIŠE!

Dovla.net zamrznut do daljnjeg!

Svemu dodje kraj, pa tako i ovom blogu. Ustvari, blog ostaje otvoren za čitanje, ne znam do kada, ali se ubuduće neće objavljivati novi prilozi, slike ili komentari.

Gala 013

Prošlo je punih sedam godina od prvog priloga, objavljena su 3.332 priloga sa 18.677 komentara i bezbroj fotografija. Do sada je otvoren preko 6 miliona puta. Blog je prošao periode uspjeha i padova, trpio kritike i doživljavao pohvale, bilo je prepirki, svadja i ružnih stvari, a bilo je divnih priloga od velikog broja saradnika, po mojem mišljenju – na veoma visokom kvalitetnom nivou. Blog je obavio i misiju povezivanja pokidanih veza, okupio impozantan broj čitalaca i saradnika i stekao zavidnu popularnost.

No, vremenom je došlo do zasićenja, mnogi saradnici su se prestali javljati, došlo je i do upada hakera i blokade bloga, a rezultat toga bila je i nemogućnost postavljanja komentara i ružnog utiska zbog lošeg izgleda jer su izbrisana slova č, ć, š… blog je polako gubio svoj prepoznatljiv “image”, došlo je do “zamora materijala” pa insistiranje i trud na pukom održavanju života nije najbolje rješenje.

Htio bih se najprije zahvaliti saradnicima koji su blogu dali značaj i sjaj, sa mnogima od njih sam i ranije bio prijatelj ili poznanik, a sa mnogima sam uspostavio prisan odnos i prijateljstvo uz pomoć bloga što je, za mene, još jedna od uspješnih misija bloga. Posebna zahvalnost pripada Zlaji, kao tehničkom uredniku, Kemi kao zahvalnom asistentu i Bojanu za ideju i pokretanje bloga. Naravno, zahvaljujem se brojnim čitaocima koji su otvarali blog u 164 zemlje svijeta!

Ostaje nada da će neko drugi pokrenuti sličan projekat, sa manje ili više uspjeha, gdje ćemo se ponovo moći družiti što je neobično važno posebno za nas “rasute širom cijele planete”.

Hvala svima još jednom uz srdačan pozdrav,

Vlado Kaluža

 

 

About mirzahasanefendic

Née en Bosnie-Herzégovine, dans la vile de Sarajevo, Mirza hasanefendic eu une brillante carrière d'ingénieur, journaliste, écrivain et merveilleux père de famille...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply