SRETNA, ZDRAVA I USPJEŠNA NOVA 2014. GODINA!

MIRZA HASANEFENDIĆ

SRETNA, ZDRAVA I USPJEŠNA NOVA 2014. GODINA!

Dodje tako neko vrijeme,a pred kraj godine kada čovjek počne da razmišlja o protekloj godini i pravi neku svoju rekapitulaciju i analizu. Prvo što mu padne napamet jeste, da smo svi zajedno, bez obzira na generaciju, još jednu godinu dalje od dana našeg rodjenja , a još jednu godinu bliže……neizvjesnoj budućnosti….

Prošle godine, neki nama dragi i bliski ljudi i prijatelji su otišli tamo odakle se niko ne vraća. Oni su otišli fizički, ali su ostali u našim sjećanjima a u meni se stvori moja prva želja, malo neobično rečeno, ali životno VOLIO BIH DA SVI MOJI PRIJATELJI BUDU FIZIČKI PRISUTNI  na ”PROZIVCI” I NA KRAJU NAREDNE GODINE,  odnosno da svi budu prisutni u našim životima i da nam niko, ama baš niko, ne fali!

Želim mojim prijateljima da uzimaju više vina, ukusnih jela, slatkiša, a manje da uzimaju aspirine i druge lijekove, odnosno da budu u što boljem zdravlju. Jednostavno rečeno, želim im da svoj novac troše po trgovinama, a ne po apotekama!

Mojim generacijama i oko nje želim da provode manje vremena na poslu,a mnogo više vremena sa svojim unučadima, toj velikog radosti otkrivanja treće generacije tvoje familije i na neki način produžetku tvog života.

Mojim mladim prijateljima želim da sretnu srodnu dušu i da spoznaju da je ljubav umjetnost davanja i uzimanja. Onima koji su formirali porodice, želim bebu u familiji a onima koji su sretnici da imaju svoju malu djecu da tokom godine provode što više vremena zajedno i da ih vaspitavaju isto onako kao što su njih odgajali njihovi roditelji formirajući tako divne mlade ljude!

Onima kojima je važan materijalni momenat u životu želim da im se što više toga ”materijalizuje” u životu,a onima koji su više okrenuti familijarnim i duhovnim vrijednostima želim da imaju mnogo takvog vremena posvećenog svoji vlastitim vrijednostima!

Završavajući ovu čestitku i moje želje, želim svim mojim prijateljima ono što ustvari želim sebi i mojim bližim, a to je vjerovatno nešto najbolje što čovjek može poželiti i zato neka Vam je dragi prijatelji………….

SRETNA NOVA GODINA, SREĆNA NOVA GODINA, СРЕТНА НОВА ГОДИНА, СРЕЌНА НОВА ГОДИНА, BONNE ANNÉE, HAPPY NEW YEAR!

About mirzahasanefendic

Née en Bosnie-Herzégovine, dans la vile de Sarajevo, Mirza hasanefendic eu une brillante carrière d'ingénieur, journaliste, écrivain et merveilleux père de famille...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply