NEKAKO SA ZIME, A U FEBRUARU, LJUBAV POKUCA NA MOJA VRATA…….

MIRZA HASANEFENDIĆ

NEKAKO SA ZIME, A U FEBRUARU, LJUBAV POKUCA NA MOJA VRATA…….

Nekako sa zime, a u februaru, ljubav pokuca na moja vrata….kuca na već otvorena vrata, jer moje srce je uvijek puno ljubavi i gori vrelim žarom za sve one osobe koje me okružuju i čine moj život ispunjen radošću i ljepotom.

Nekako sa zime, a u februaru, za mene, dolazi cijeli niz lijepih dogadjaja  koji slave ljubav! Prvo dolazi Valentinovo, praznik svih onih koji se vole, a onda za koji dan dolazi i moj rodjendan. Svakako ne treba ni za zaboraviti ni februar kao mačji mjesec ljubavi, jer i mace imaju pravo da vole i da budu voljene! Ljubav ne poznaje granice i ne pravi razliku izmedju živih bića.

Ljubav je nešto najljepše što ti se može desiti u životu, nešto što tvoj život oplemenjuje. Ljubav  je svuda oko nas. Ljubav je u našem uzdahu, u našem pogledu, u našem dodiru, u našem iščekivanju …… Ljubav je cijeli naš svijet, a mi smo dio njenog svijeta. Ljubav je umjetnost davanja, uzimanja i dijelenja sreće.

Oni koji se samo deklarativno izražavaju za ljubav surovo kažnjavaju sami sebe i nikada neće znati šta je prava ljubav.

Jednom pjesnik Duško Trifunović napisa: ”Ljubav je samo riječ i ništa više, isto se čita i piše, a ruka u ruci je mnogo više!”

Ljubav je uvijek lijepa; kada se čeka i kada dugo traje, jer samo stvari koje mnogo vrijede dugo traju i vrijede da se čekaju.

Ljubav je kada se čeka da neko dodje i kada taj žuri da te vidi što prije. Ljubav je kada znaš da podijeliš radost i tugu sa voljenom osobom.

I kada ti treba luka smiraja i rame na koje možes da se osloniš; tu je ljubav. Kada ti treba pružena ruka da se digneš kada padneš; tu je ljubav! Kada ti treba sklonište da te zaštiti od životnih oluja i vjetrova; tu je ljubav!

Ljubav je nešto lijepo što se meni dešava svakodnevno, a posebno danas kada slavim rodjendan. U svakom kutku mog srca ja osjećam toplinu ljubavi mojih dragih , bilo da su tu pored mene, negdje malo dalje, a i mnogo dalje i to je ono što me čini sretnim u životu!

Ja danas slavim moj praznik, okružen ljubavlju mojih najdražiih, a to isto želim i onima koji isto tako danas slave kao i ja, kao i svim onim koji će to isto slaviti u danima koji dolaze!

Sa ljubavlju; Mirza Hasanefendić 19 februar 2012

About mirzahasanefendic

Née en Bosnie-Herzégovine, dans la vile de Sarajevo, Mirza hasanefendic eu une brillante carrière d'ingénieur, journaliste, écrivain et merveilleux père de famille...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply