SARAJEVSKI ROMEO I JULIJA ! (21 godišnjica tragične smrti)

KEMAL HUSEINĆEHAJIĆ

Mislim da je dans 21 godina od pogibije Admire i Boška, u svijetu poznatih kao “Sarajevski Romeo i Julija”. Dejan Rafajlović, srednji sin mog prijatelja Bate Rafajlovića, takodjer muzičar, jazz-gitarista i kompozitor, lani je u povodu 20-godišnjice tog dogadjaja, napisao tekst, komponovao i sa sarajevskim jaranima snimio, bar po meni, divnu pjesmu, koja je zaista primjerena jednoj ovakvoj godišnjici. Meni samo preostaje da, ovlaženih očiju, kažem: „Aferim, Dejane!

Muzički projekt “Mostovi” Dejana Rafajlovića je studijska kolaboracija muzičara sa naših prostora sada rasutih širom svijeta, koji zahvaljujući čudu interneta i digitalne tehnologije imaju mogućnost da spoje svoje muzičke glasove i te radove podijele sa širom publikom.

Prva u nizu tih kolaboracija, istoimena pjesma “Mostovi”, je napisana povodom dvadesetogodišnjice pogibije mladog para, Boška Brkića i Admire Ismić, na Vrbanji mostu u Sarajevu 19. maja 1993. godine. Ta tragična ljubavna priča je ubrzo nakon dobila svjetski glas i prerasla u jedan od neminovnih simbola Sarajeva.

Dejan Rafajlović (Ottawa, Canada) – tekst, muzika, produkcija (gitare)
Boris Bartula (Montreal, Canada) – vokal
Anes Beglerbegović (Sarajevo) – bubnjevi (snimatelj Elvir Bandić “Banda)

P.S. Materijal će ubrzo biti pristupačan na iTunes-u

www.deyo.ca, deyoraf@gmail.com

About mirzahasanefendic

Née en Bosnie-Herzégovine, dans la vile de Sarajevo, Mirza hasanefendic eu une brillante carrière d'ingénieur, journaliste, écrivain et merveilleux père de famille...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply