TEKST KOJI SE MORA PROČITATI!

TROKO MLADEN JELIČIĆ

Bursać napisao sjajan i analitički hvale vrijedan tekst. A onda se malo spustiš prema dole i pogledaš komentare i shvatiš koji su to “mislioci” idijotskog usmjerenja stavova i načina razmišljanja zaboravljenog u 19. stoljeću s kojima dijeliš zrak, vodu, državljanstvo. Onda se osvrneš na rezultate od nedjelje i napokon shvatiš. (po, ni sam ne znam koji put) DA JA SAM GLUP I KRIV SAM ŠTO MOJA OBITELJ TRPI MOJE EGOISTIČNO BOSNOLJUBLJE i zbog mene životari ispod granice ljudskog dostojanstva. Zašto i čemu me vodi skromnos t??? Ja sam čovjek koji je u ratu odigrao besplatno 960 predstava (nešto više jer nismo brojali od početka). Koliko mi je poznato jedini sam nemusliman koji je u Džamiji na traženje džematlija odigrao predstavu za djecu. Igrao sam i predstave u crkvama sa partnerom Ragibom (tada nikome nije smetalo kako se ko zove, sistem indoktrinirane mržnje i laži o onima drugim još se nije bio primio u potpunosti).

Besplatno.za TV BiH snimio dvjestotinjak emisija, zahvaljujući tim emisijama istina o agresiji na BiH izašla u svijet. Došlo vrijeme za odlazak u penziju ukrali mi 16 godina staža iz Titinog perioda i 13 godina iz ovog, a pride me zakinuli za godinu provedenu u JNA (ko meni bio merak i ja hrlio, molio, klečeći na kukuruzu da me prime u vojsku i sjebu mi godinu života. JAVNO SE IZVINJAVAM SVIMA KOJI SU OTIŠLI, A JA IH NAGOVARAO DA OSTANU I ZAMJERAO IM NAPUŠTANJE RODNE GRUDE, SVIMA KOJI SU POŠLI ZA MOJIM PRIMJEROM I OSTALI U BiH. POSEBNO SE IZVINJAVAM SVOJ DJECI KOJA SU PROŠLA MOJA PREDAVANJA, ČASOVE ART TERAPY I PREDAVANJA O BITNOSTI JEDNE OD NAJSTARIJIH DRŽAVA SAVREMENE EVROPE I O POSEBNOSTI BOSNE IZVINJAVAM SE MOJIM PRIJATELJIMA I LJUDIMA ČIJA SAM ISTRAŽIVANJA SA PODRUČJA GENETIKE PRIHVATAO I ZAHVALJIVAO IM ŠTO ME PROSVJEĆUJU I DOKAZUJU TEORIJE MOJIH RODITELJA O POTREBI MIJEŠANJA NACIJA I RASA KAKO BI SE LJUDI BOLJE UPOZNAVALI I PRENOSILI SVOEJE TRADICIJE I ZNANJA. IZVINJAVAM SE PRIJATELJIMA VISOKOOBRAZOVANIM PROFESORIMA, DOKTORIMA NAUKA JER BESPOGOVORNO VJEROVAH U NJIHOVE RIJEČI, NJIHOVA ISTRAŽIVANJA I ISTINE O BiH U SVIM DOMENIMA, A NEUSPJEH T ŠTO MI DADOŠE PRENIJETI DOVOLJNO BRZO I NA VEĆI BROJ STANOVNIKA OVIH PROSTORA. I Z V I N I T E ja sam samo ljudsko stvorenje koje je grešno jer voli svoje korjene i nesrami se reči da je BOSANAC.

About mirzahasanefendic

Née en Bosnie-Herzégovine, dans la vile de Sarajevo, Mirza hasanefendic eu une brillante carrière d'ingénieur, journaliste, écrivain et merveilleux père de famille...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply