SARAJEVSKI ŠARM NA ŠERBRUŠKOJ HUMANITARNOJ REVIJI MODE

SARAJEVSKI ŠARM NA ŠERBRUŠKOJ HUMANITARNOJ REVIJI M

Ljepota i šarm Sarajki svih generacija su rasute po cijelom globusu!

U mojoj novoj domovini ima jedan lijep dogadjaj, a to jo da ljudi i firme organizuju razne humanitarne dogadjaje na dobrovoljnoj bazi da pomognu bolesnoj djeci i drugima kojima je neophodna finansijska pomoć.

U nizu tih kompanija je i poznata američko-kanadska firma SEARS koja organizuje pored niza drugih aktivnosti i modnu reviju u Sherbrooku, a prihod od te lijepe predstave je namjenjen za djecu kojoj je pomoć neophodna!

U vrlo lijepom ambijentu, uz zavidno prisustvo gledalaca prikazan su modeli ženske i muške garderobe marki koje su u prodaji u ovom lancu trgovaćkih magazina.

Svi učesnici, organizatori, manekeni, manekenke i voditelji svojim dobrovoljnim radom pomažu ovu akciju, dajuci tako svoj lični doprinos.

Ekipa manekena; Jacques, Chantal, Daniel, Melissa, Lijana, Celine, Olga, Marie-Frederique, uz divnu animaciju voditelja Alexandra et Jeremie ponudila je prisutnim lijepo i nezaboravno sjećanje na ovaj mali spektakl mode.

Cijelo modno veče je bilo organizovano perfektno zahvaljujući, glavnom organizatoru i producentu spektakla sjajnoj gospodji France Boutin, uz neospornu zaslugu i pomoć direktora magazina g. Gregori Lagace.

Taj predivni mali spektakl mode i muzike bio je obogaćen sa sarajevskim šarmom, jer su u  njemu uzele ućešće i dvije prekrasne šerbruške dame, inače rodjene Sarajke.

Lijepa, šarmantna i otmena gospodja Lijana F.H. , svojom pojavom, svojim gracioznim korakom i elegantnim modelima pokazala je još jednom da je ljepota Sarajki trajna i vječita vrijednost. Poslije svakog njenog prolaska, ispunjenog duhom elitizma pravih sarajevskih dama( kako u Sarajevu tako i širom geografskih merdijana) dvorana je odjekivala aplauzom.

Ljepota, držanje, kreativnost i elitizam pravih sarajevskih dama, postaje jedna od svjetskih modnih vrijednosti, koje su u punoj ekspanziji širom svijeta!

Prelijepa, moderna i graciozna mlada dama Azra H.M., pripadnica mlade generacije, svojom pojavom i odabirom modela, potvrdila je jos jednom da i mlade generacije rodjenih Sarajki, iako žive u drugom dijeli svijeta, još uvijek nose neodoljivi duh sarajevskog šarma.

Svojim znalačkim ponašanjem na pisti, ona je privukla pažnju mladjeg dijela prisutne publike koji su pokazali veliki interes za ponudjene modele.

Ovo je bilo malo glamurozno modno veče, u kome su trijumfovali zajedno ljepota i humanost, a za nas prisutne iz bivše nam zajedničke domovine, još jedan biser u ogrlici o čudesnoj ženskoj ljepoti dama koje dolaze sa naših nekada zajedničkih prostora, a naravno i onih koje žive tamo i sada!

About mirzahasanefendic

Née en Bosnie-Herzégovine, dans la vile de Sarajevo, Mirza hasanefendic eu une brillante carrière d'ingénieur, journaliste, écrivain et merveilleux père de famille...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply