Da mi ba ko hoće javit kak’u lošu vijest, da se malo obradujem.!

Ogi karamehmedovicpiše OGNJEN KARAMEHMEDOVIĆ OGI

U međuvremenu naši ti haveri i dalje iz najnedemokratičnije zemlje na Svijetu, Saudijske Arabije, uvode demokratiju po cijelom Bliskom istoku i Africi. Kreiraju stotine hiljada izbjeglica koje niti imaju kopnena puta, a daleko im plivati do kolijevke demokratije.

Počelo je sa Irakom, ima nema nuklearo,biološko, hemisko, nema šta nema, a Irak nema ništa ba, ali ko te sad pita. Poslije k’o šatro zaganjali onog hairliju po Afganistanu a vamo kopaju i polažu cijevi za plinovod i sad plaćaju Talibanima da im ga čuvaju, pa loma Egipat, Tunis (arapsko proljece) i naravno Gadafi. Hoće on ba čačkat’ mečku u čkupi. Čuuuuj! Netrebaju njemu Gadafiju pare iz MMF, ima kaže on svojih dovoljno da more kupit’  cijeli MMF sa ono malo siće iz jednog džepa, eeeee, eški Gadafija, još izvoljeva i hoće samo američke dolare za svoju naftu, al’ u zlatu. Čuuuuj…u zlatu, one papirne neće…..

Tu ti naprave armiju i prebace je u Siriju, otvore Pandurinu kutiju, gase vatre poljevajuć benzinom, šta benzinom….kerozinom ba!

izbjeglice

Digli milione Sirijaca i Kurda i sad ta masa kopnenim putem baulja prema Evropskoj uniji stavljajući dodatni teret i na nako jebenu situaciju među članicama Unije i sve aščarile vodi ka stvaranju ekonomski’ problema koje potencijalno mogu smanjit vrijednost eura, a onda samim tim sve Kineske proizvode učiniti skupljim i nepovoljnim na evropskom trzistu, što onda krizu prenosi i na “žutelije”. Sve ba ljepše od ljepšeg. Da mi ba ko hoće javit kak’u lošu vijest, da se malo obradujem.

Da. Eeee, da se vratim Babi iz Kladuše. Malo je ba i dobio šta je skonto i pokren’o. A i za one “koke” iz pokojne Istočne. Odrađeno jarane, ne baš na Jadranu i mi zakuhasmo izmeđuse u nevakat, već jednom drugom prilikom. Maha jarane prava , isto k’o da sam “bubno” Borisa Bekera. Brdo mišića, a vugla ko u konja. Razočaranje. Pravo. Niđe ba Čehinja. I sad kad skontam kol’ko sam se radov’o kad pade onaj zid, iš’o bi jebat’ mater onom ko ga prvi malo zagreba …

opaska autora ;( Ovo se možda i desilo ovako, a možda i nije..)

septembar 2015 napisao Ognjen Karamehmedović Ogi

 

About mirzahasanefendic

Née en Bosnie-Herzégovine, dans la vile de Sarajevo, Mirza hasanefendic eu une brillante carrière d'ingénieur, journaliste, écrivain et merveilleux père de famille...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.