O NEOVLAŠTENOM UPISIVANJU U FB GRUPE RAZLIČITIH NAMJERA………

tihic admirpiše TIHIĆ ADMIR

Ono kad te neko bespravno uključi u fb grupe.. onako “po naški” i bez pitanja ?!$*¤

Kada sam prije tridesetak godina, sreo mog komšiju Bregu, rekoh mu kako mu je čudan album i da mi se ne svidja puno, naročito naslovna stvar.. “pljuni i zapjevaj..?!” Brega se samo nasmješio.. kaže, razumijem te, mlad si ti još, ali to su moji umjetnički izrazi.. i nastavili smo zatim neku neobaveznu priču i pozdravili se.. Jeli neko misli da je trebao da se ljuti tada na mene? Naravno da je mag marketinga znao šta radi i kako ostati u žiži interesovanja.. to su njegove formule i njegov život i danas zna i dobro to radi, moja stvar, moj problem što mi je naslov bio ”bljak”, za zemlju koju sam tada toliko volio i živio kao svi Jugosloveni, i što kao da mi je nepto slutilo na loše ta dernjava i disharmonija te pjesme.. koju je narod ko narod tako veselo prihvatio, samo nek ima šta da arlauče, da ljulja i da se pokoja čaša i flaša zvekne u čošak kafane.

moja krcmavijo
Jutoros ovdje (u novoj fb grupi “Pljuni i zapjevaj moja… ) napišem ukratko, kako mi se ovaj naslov nije nikad svidjao i dodatno pitam, ko me uključi tu, bez prethodne, poruke i pitanja prijedloga iz kurtoazije, tipa:
– “Ćao Tiha, šta ima, Čujes imamo jednu novu grupu, zove se tako i tako, hočeć li da te uključim… ”
Ništa od tog prijedloga i pitanja, odjednom se nadjoh ovdje u grupi, kojoj ne znam smisao ni potrebu, (nema nikakav opis) a iskustvo me uči, da fb grupe osim onih samo muzičkih, ne donose neko baš druženje ni razmjenu mišljenja ni slično. . U ostalom ne stižem da pratim ni preostalih stotinjak grupa. Eto toliko sam pitao i unaprijed se izvinuo, ako slučajno povrijedio nečiju sujetu, a nista mi od toga nije namjera. I neko to lajknu, a neko opet iste sekunde sve “demokratski” POBRISA!??.
Pa hoče li to neko sada opet brisati, cenzurirati moje mišljenje i pitanja, evo ovaj put se ne izvinjavam, nego napominjem, da krajem osamdesetih, čak ono drustvo u kojem smo živjeli svi na okupu u “onom mraku”, ni tako ”bljak” naslov i pjesmu Breginu nije niko cenzurirao ni zabranjivao, data nam je sloboda mišljenja i izražavanja, i nismo bili obavezni obožavati taj album, koliko god smo volili ili cijenili komšiju Bregu… Niti se Brega šta naljuti na mene ni ja na njega; pa ko i zašto onda danas briše postove u ovoj grupi, ZAŠTO JE OTVARA UOPŠTE, uključuje nas BEZ PITANJA , da bi zatim brisao naše postove??
Pozdrav i prijatno i veselo vam bilo.

maj 2016 napisao Tihić Admir

About mirzahasanefendic

Née en Bosnie-Herzégovine, dans la vile de Sarajevo, Mirza hasanefendic eu une brillante carrière d'ingénieur, journaliste, écrivain et merveilleux père de famille...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.