AKO TRAŽIŠ IZVOĐAČA ZA GENOCID NAZOVI NOBELOV KOMITET ZA MIR.IMAJU ONI I TAKVIH NA SVOJOJ LISTI

AKO TRAŽIŠ IZVOĐAČA ZA GENOCID NAZOVI NOBELOV KOMITET ZA MIR, IMAJU ONI I TAKVIH NA SVOJOJ LISTI….

Svo licemjerje komiteta za dodjelu Nobelove nagrade za mir…..

Ako si mnogo zao i fašista, pa ti se nameračilo za jedan žestok masakr ili genocide, ne moraš se ti mnogo mučiti da nađeš (ne)ljude, samo nazovi u Norvešku Nobelov komitet odjeljenje za mir. Oni imaju na listi jedno ime  koje je pravi majstor za takve stvari.

Za njih to ime  je miroljubivo i pravdoljubivo  nevinašce, ma pravi graditelj mira, koji ne bi ni mrava zgazio, a to sve dok ne dobije  nagradu i ne utrpa u džep ciglu (million$) u kešu bez poreza i dočepa se vlasti.

Novinari su dolazili da je slikaju, prave intervjue i glorifikuju je, a kada ista ta počne da pokazuju svoj stvarni lik kasnije, nigdje nema novinara da ‘’pričaju’’ o njenim zločinima, a niti u komitetu za Nobelovu nagradu koji bi trebao da bar simbolično povuče nagradu tim mirotvorcima krvavih ruku, makar i ne vratili dobijenu lovu.

Nobelova nagrada za mir?????  Šaroliko je to društvo, ali prije svega političko tijelo, daleko od svojih proklamovanih nepolitičkih osnova. Vrlo je interesantno da tu nagradu nije nikada dobio najveći mirotvorac dvadesetog vijeka Maršal Tito.

Ima tu i velikih i časnih imena mira, koji to i zaslužuju to priznanje, ali ima i onih koji su tu zalutali npr ; Gorbačov čovjek koji je kriv za mnoge današnje ratove (dijelom i za rasturanje Jugoslavije), Leh Valensa borac protiv socijalizma inače lopina kome se trenutno sudi za korupciju, ublehaš Obama koji je bombardovao Libiju i time ubio na hiljade nedužnih libijskih civila, ubio budućnost onih koji su preživjeli, a preko posrednika indirektno ubio Gadafija. Kasnije se prebacio na Siriju da nastavi ubijati arapske civile i samog Asada, ali to mu nije baš išlo od ruke.

Ali najgora od svih tih lažnih mirotvoraca, pravi podržavalac  genocida je Aung-Sun-Suu-Ky predsjednica Myanmara, inače miljenica zapada i lažno  predstavljena kao borac za ljudska prava,

Sjećam se dobro do prije par godina, kada je bila na vlasti vojna hunta, a dotični ženski dželat bio u kućnom pritvoru, zapadni mediji su svakodnevno krokodilskom suzama oplakivali njen kućni pritvor.Mnogi ugledni visoki svjetski političari su se utrkivali da je posjete u njenom kućnom pritvoru. Hunta je bila krvava, ali ‘’mala beba’’ prema onome što će raditi jednog dana dotična ‘’žrtva’’ i dobitnica Nobelove nagrade za mir.

aung-San-suu-Kyi

A

Dobitnica Nobelova nagrade za mir.  Ma prava ”DOBRICA” Aung-Sun-Suu-Ky

Onda, jednog dana,  kada je dotična dobitnica postala vlast, naravno uz pomoć iz inostranstva, onda je počeo pakao za mulimansku manjinu Rohingya, čiji je jedini grijeh što žive u zemlji sa budističkom većinom. Počeo je genocide koji izvodi vojska Myanamara, a čji je vrhovni komandant dotiča dama, ponos Nobelove nagrade za mir. Njena vojska ubija, muči, siluje žene, a laureat Nobelove nagrade za mir, mirno u tišini nastavlja radove na genocidu nad manjinom čiji je jedini grijeh što žive na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu.

Ona bijeda od gospode u Norveškoj zatvara oči i pravi se kao da se ništa ne događa, ni u jednom momentu da pomisle da povuku bar simbolično priznanje i nagradu osobi koji saučestvuje u strašnom genocidu ( lovu  od Nobelove nagrade zaboravi , jer ta vrsta (ne)ljudi ne vraća pare nikada) pa da se distanciraju od takvog dželata. Čak ne pokušavaju da se opravdaju, govoreči da su možda bili ranije prevareni lažnim predstavljenjem dotične individue kao mirotvorca i borca za ljudskog prava, sami sebe dezavuišu kao borce za mir. Tako ‘’krvavih ruku do laktova’’ na neki način i sami učestvuju u ubijanju i protjerivanju nedužnih i nevinih Rohingya iz njihovih domova.

Mislim da je ostavljeno ime ove individue na listi dobitnika Nobelove nagrade za mir bruka za norveško društvo i isti komitet gubite vlastiti kredibilitet u svijetu.

Što se tiče  zapadnih medija i njihovih novinara, većina istih, koji su de ‘’jučer’’ visili po kući dotične predsjednice, danas su zaboravili na nju i Myanmar, pa okreću glavu na drugu stranu, ne spominjući nigdje o ovome strašnom genocide. Po logici stvari, o onome o čemu se ne piše nije se ni dogodilo, pa prema tome nema i nije ni bilo genocida u Myanmaru.

genocid

 

 

Žrtve genocida

Što se tiče lažnog, samoumišljenog i samozvanog zaštita muslimana svijeta, arapskih bogatih zemalja, one nisu ni malim prstom mrdnule da zaštititi ove nevine žrtve i nesretne Rohingya (koji su muslimanske vjeroispovjesti) niti je poslala bilo kakvu pomoć, niti je zahtijevala intervenciju UN. E da je u pitanju nafta, gas, Jemen, Asad ili Iran, one bi već skočile na noge.

budisti2

Ujedinjene nacije, današnja sramna slika svijeta nisu makar ni anemično pozvale svijet na zaštitu ovih nedužnih ljudi.

 

prokletstvo religije

Posebno sam zatečen ne reagovanjem Jevreja (Izraela)  i Srebreničana koji su i sami bili  žrtve genocida, a sada okreću glavu i ništa reaguju.

Na kraju moram da odam priznanje Turcima, jer su u Istanbulu održane demonstracije, protestujući protiv genocida vojske čiji je vrhovni komandant dobitnik Nobelove nagrade za mir, na opštu bruku komiteta Nobelov nagrade za mir.

Sramni dani za cijelo čovječanstvo, a koji postaju svakodnevna rutina!

Septembar 2017 napisao Mirza Hasanefendić

About mirzahasanefendic

Née en Bosnie-Herzégovine, dans la vile de Sarajevo, Mirza hasanefendic eu une brillante carrière d'ingénieur, journaliste, écrivain et merveilleux père de famille...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.